Starbucks maakt mobiele fooi mogelijk

Starbucks maakt mobiele fooi mogelijk

Starbucks registreert wekelijks ruim vijf miljoen mobiele betalingen behulp van de eigen app. Daarmee laat het andere retailers ver achter zich. Ruim 11% van alle transacties vindt inmiddels via een mobiel (via de eigen app, Square of Passbook) plaats. Maar Starbucks wil nog veel meer.

In een volgende update zal het mogelijk worden om ook een mobiele fooi aan de barista te geven. Uit onderzoek van Starbucks kwam naar voren dat medewerkers steeds minder fooi krijgen door het groeiende aantal mobiele betalingen. Vanaf 19 maart wordt het in de VS mogelijk om een fooi te geven van $0.50, $1 of $2. Aanvankelijk alleen in de iOS app maar ook Android krijgt op termijn een flinke update.

En het blijft niet alleen bij het geven van een digitale fooi. Starbucks wil het ook mogelijk maken om vooraf al je (favoriete) koffie te bestellen. Dat voorkomt wachten en dient het gemak van de consument. Er komt een ‘shake to pay’ functionaliteit en ook het spaarmechanisme voor het loyaltyprogramma My Starbucks Rewards zal een upgrade krijgen en daarmee voor de gebruikers een stuk duidelijker worden. Je account inzien wordt ook direct makkelijker.

Be Sociable, Share!