Find the balance!

Tegenwoordig wordt er steeds vaker online gewinkeld. De consument ziet steeds meer de voordelen die online shoppen met zich meebrengt. En terecht, want er zijn zat voordelen te vinden aan online shoppen. Toch zijn er ook een aantal dingen die de consument als nadeel ervaart.

Nederlanders zijn echte internet-kopers blijkt uit recent onderzoek. Zo doen bijna 9,8 miljoen Nederlanders, dat is 80 procent van de totale groep internetgebruikers, aankopen via het internet. In die jaren daarvoor was het een stuk minder. Dit betekent dat online shoppen een flinke groei doormaakt.

Ondanks de grote meerderheid wel eens online aankopen doet, wil dat niet zeggen dat ze dit bij ieder product doen. Er zit wel degelijk een groot verschil in de producten die mensen online of offline kopen. Dit brengt ons dichter bij de nadelen die online shoppen met zich meebrengt.

Waarom zouden we geen online aankopen doen? Sommige producten hoeven we niet aan te raken om te weten of ze goed zijn. Denk aan een standaard koffiemok, telefoonhoesje of schaar. Het wordt een stuk vervelender als het gaat om iets wat we moeten voelen of zelfs ruiken. Denk aan parfum, een kaars of een verzorgingsproduct.

We kunnen het product dus niet aanraken. Naast dat obstakel, moeten we ook nog eens extra verzendkosten betalen. De aankoop doen we met de goede hoop dat de website van een betrouwbare verkoper is. We nemen genoegen met het feit dat we de producten niet meteen in onze handen hebben.

Natuurlijk zijn er ook een heleboel voordelen te vinden bij het online shoppen, anders deden we het immers niet. Je kan winkelen wanneer het jou uitkomt! In je pauze, tijdens het verplichte GTST-halfuurtje, of gewoon midden in de nacht! Je kunt direct zien of het product op voorraad is. Het assortiment is niet beperkt door de winkelruimte, maar je hebt een overzichtelijke blik op de gehele collectie. Daarnaast kun je ontzettend makkelijk de prijzen vergelijken met de rest van de product aanbieders. Laten we vooral niet vergeten: het vermijden van de drukte in de winkel tijdens de uitverkoop!

Genoeg voordelen te vinden bij het online shoppen dus! Maak zeker gebruik van de mogelijkheid. Kijk goed waar je koopt en lees eerst reviews over de website. Blijf alleen niet aan je stoel geplakt zitten, want offline shoppen kan ook ontzettend leuk zijn! We ruiken toch veel liever even aan die bodylotion of die parfum die je cadeau doet? Wissel online en offline met elkaar af, vindt de perfecte balans en enjoy shopping!

Be Sociable, Share!